Category: Education

Rädda hjärnan-applikation / Save the brain application

So, yeah, when I’m on the subject I thought I’d show you what I’ve actually done for my thesis. I’ve developed an application for a tablet that will be used at an emergency department when a stroke patient arrives. It will be used as an aid for the doctor to make decisions about treatment.

From life crisis to contentment

I’m so bipolar these days. One moment I’ve got the biggest life crisis wondering what I’m gonna do with my life and feeling anxious about having to stay at this place.  But today I’m very content with life and I’m like ”those stuff don’t matter, live in the moment, enjoy this”. So I will. I will savour this feeling! I’ve presented my bachelor thesis. I’m done. 3.5 years at university. 1 year spent in Australia. What a fucking accomplishment!

Time goes by

Fan vad tiden går snabbt! Om en vecka är vi klara med speldesignkursen och således har halva terminen gått. En halv termin, förhoppnings/tyvärr (har inte bestämt mig än) några veckors jobb och sedan jävlar i lådan åker jag till Australien! Om 5 månader är jag på andra sidan jorden liksom. Det är lite svårt att förstå.

Like Frankie said, ‘I did it my way’

Gårdagens spenderades med skriva klart uppsatsen i extrakursen Design med sociala medier. Blev 500 ord för mycket till och med. Så nu är den andra extrakursen för höstterminen avklarad. 15 extra högskolepoäng kirrat. Dagen har ägnats uteslutande till programmering. Uppgiften går ut på att kombinera google maps api och flickrs api. Använder databaser, xml och kodar med php, javascript, html och css. Måste säga att denna uppgiften varit rätt rolig att göra.

Denna låt (aukustisk version) har jag haft på hjärnan idag:
Bon Jovi – It’s My Life – 2003 Album Version

Hela albumet med aukustiska låtar är rätt awesome.

3d-projektet

Idag satt vi i 10 timmar för att bli klara med projektet. Och voila! Fattas bara lite renskrivning av rapport sen är det helt finito. Så morgondagen ska spenderas med webbprogrammering och bud på att dra en all-nighter om det så behövs. Vill blir klar! Sedan är det uppsats som gäller. 2200 ord kvar på uppsatsen i extrakursen.

All i know is there’s something new this year

Fick ett glädjande mail idag där jag blev erbjuden att jobba som amanuens i webbdesignkursen på universitetet i vår. Jag tackade såklart ja! Extra pengar kan inte komma lämpligare än nu då jag måste spara massa till Australien. Erfarenheten säger man heller inte nej till. Frågan är hur jag ska hinna med allting. Ordinarie skola, två extrakurser, extrajobb och så ett projekt vid sidan av (och ändå så känns det som jag glömt nämna nåt?). Känner att min övergång från kaffe till te kanske inte hade den bästa timingen inför den här terminen.

Anyways. Idag har varit en bra dag. Sov till tio, steg upp för frukost och lite kodning. Den där Johanna försov sig och var jätteseg som vanligt men till slut kom vi iväg till skolan. Först blev det lite 3d-plugg och resten blev uppsatsskrivning. En sådär 800 (av 3000) fick jag ihop. En sväng till ica och sen blev det soppverkstad. Riktigt gott! Matlådor blev det också.

Morgondagen spenderas i skolan med Johanna, och vi ska vara duktiga och ta med matlåda. Har det någonsin hänt? Jag vet inte. På kvällen ska jag till pappa och fixelitrixa lite.

Mitt nya liv som tedrickare…


Sketchup

Förhoppningsvis liknar detta universitetsbiblioteket:

Förutom ett möte på förmiddagen så har större delen av dagen spenderats med Google Sketchup. Ibland vänner, ibland ovänner. Det är ett komplicerat förhållande. Just nu är det tvätt som gäller och lite funderingar på vad man ska äta för nåt.

3d-projekt

Kom igång med vårat 3d-projekt idag. Ska göra en 3dkarta över campus med Google Sketchup. Kan bli intressant, och jävligt bra om det vill sig. Så idag traskade vi runt b/d-huset, biblioteket och huvudbyggnaden och tog massa kort. Imorgon börjar vi med modelleringen. Hoppas på massor trumpeter!